Gradski muzej Požega

ARHEOLOŠKI ODJEL – odjel s kojim započinje povijest muzeja
PRIRODOSLOVNI ODJEL – odjel s kostima mamuta, bizona, golemog jelena, pećinskog medvjeda, hijene i sl.
ETNOLOŠKI ODJEL – forenzika materijalne i nematerijalne baštine Požege i Požeštine
POVIJESNI ODJEL – odjel s najraznovrsnijom muzejskom građom
ODJEL POVIJESTI UMJETNOSTI – odjel s nacionalnom, europski i svjetski vrijednom kulturnom baštinom
PEDAGOŠKI ODJEL – odjel koji sve ljude približava muzejskom svijetu
Četvrtak, 26 Studeni 2020 12:00

Predstavljena mobilna aplikacija „Blago Požege“

Nova mobilna aplikacija Gradskog muzeja Požega „Blago Požege“ danas je predstavljena na konferenciji  za novinare. Ivana Domanović, zamjenica ravnateljice Muzeja koja je uz Andreju Vojnić autor aplikacije istaknula je da je riječ o edukativnoj muzejskoj potrazi čiji je cilj korisnicima pružiti mogućnost samostalnog istraživanja grada, upoznavanje baštine Požege i muzeja.

Projektom je planirano više ruta za istraživanje, a danas predstavljamo prvu rutu koja je posvećena znamenitim Požežanima. Početna točka ove potrage je Gradski muzej Požega. Zadatak korisnika je slijediti upute i tragove te pronaći sve točke potrage, ukupno h je 10. Zato je potrebno posebno obratiti pažnju na spomen ploče na kućama pored kojih se prolazi. Kad se korisnici približe traženoj lokaciji dobit će pitanje. Točan odgovor na pitanje daje slijedeći trag i tako do kraja šetnje, odnosno do završne točke potrage. Ako korisnik zapne u potrazi može se poslužiti kartom i tražiti dodatne upute – objasnila je Ivana Domanović.

Aplikacija je izrađena u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Požege, a  realizirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Požege. Besplatna je i može se skinuti na Google Playu. U budućnosti će ona biti nadograđena novim rutama.

Aplikacija je namijenjena Požežanima, ali i posjetiocima te svima ostalima koji su željni izazova, šetnje i upoznavanja našeg grada kroz tehnologiju pa ovim putem pozivamo građane da ju isprobaju – poručila je Domanović.