Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 13:32

Predstavjene turistička ponuda Muzej u loncu i aktuelni broj časopisa Croatia, Croatia airlinesa

Gradski muzej Požega i Turistička zajednica Grada Požege, zajedno su osmislili i pokrenuli po svemu originalnu turističku ponudu Muzej u loncu. Upravo zaboravljena jela Muzeja u loncu koja pričaju o prošlosti i običajima Požege i Požeštine, učinila su se Silviji Podoljak, direktorici TZ Grada Požega dobrim temeljom za niz maštovitih varijanti od dnevnih i vikend, preko višednevnih turističkih doživljaja pod sloganom 'Požega, odmor za dušu'.

Upravo upoznavanje s koncepcijom razvoja ove ponude požeškog turizma bila je prilika da se okupljenim novinarima, turističkim subjektima Požeškoga kraja, simpatizerima, ali i lobistima predstavi aktuelni broj putnog časopisa Croatia, nakladnika Croatia Airlinesa. Glavna urednica Ksenija Žlof u njega je uvrstila nadahnuti članak Anike Rešetar kao i fotografije Damira Fabijanića koje pozivaju na vikend u Požegi, upravo iz perspektive Muzeja u loncu.

Predstavljanja su održana u restoranu Grgin dol, a mnogi već sada zainteresirani partneri, upotpunili su doživljaj prvim gastro suvenirima (marmelada od mrkve - časne sestre Milosrdnice, bučino ulje i bundevine sjemenke – Grbić d.d, požeški pijanac – Gradski muzej Požega, rakije viljamovka i šljivovica – Impex Požega, birana požeška vina - vinarija Bartolović, Kopilaš, Hart i Ostojić), te nekim od jela Muzeja u loncu (zapečeni trganci sa šunkom – Grgin dol, juha od župe i tarane, šterc – Krčma Gavran i Lermanove Kongo šnite – Slastičarnica Dolce Vita).